fbpx

квАРТал 2018 и Европейска година на културното наследство

квАРТал 2018 и Европейска година на културното наследство

За нас е чест да представим съвместния проект, който реализирахме като колаборация с квАРТал 2018 и Европейска комисия в България.


Творбата “The Hug” се намира в София на ул. „Бачо Киро“ 29 и бе създадена под патронажа на Европейска година на културното наследство. Тя символизира предаването и приемането на културните традиции, олицетворени от прегръдката.

За нейната направа бяха използвани висококачествени фасадни собственоръчно тонирани бои. Прясно санираният калкан бе предварително обработен с грунд, така че да бъде подсигурен по-дълъг живот за творбата.

Палитрата използвана в стенописа е основана на силния контраст на срещуположните цветове охра-виолет, както и разчупена фигурална композиция.

За направата на трорбата бяха използвани смесени техники за нанасяне, включващи традиционно рисуване с четки, както и съвременни похвати със спрейове и валяци.

 

Всеки, който желае може да се снима пред творбата в прегръдка с човек, когото обича и да качи снимката в социалните мрежи с таг #ShareTheHugSofia.

Локация: София, ул. „Бачо Киро“ 29
Клиент: квАРТал фест 2018 и Европейска комисия в България