Едно от най-масовите приложения на съвременния стенопис е в сферата на интериорния дизайн.

В днешно време по света има множество реномирани дизайнери и архитекти, които работят в тясна колаборация с артисти от сфератата на стрийт арт-а и стенописа, постигайки резултати, които биха накарали и най-изтънчените ценители или критици да си кажат ‘WOW’.

 

David Choe за Momofuku Restaurant, Las Vegas                                   

Интериорен проект: Tim Grantham (Marnell Architecture)                                                   

Снимки: vegas.momofuku.com

 

Стенописът е художествен и технически процес, който изисква задълбочени познания и опит в сферата на изящните и приложните изкуства.

Той има за цел не просто да разчупи интериорния дизайн, но и да подсили неговата атмосфера, акценти и послание.

При него има пространствена свобода, при която композицията може да се разпростира през цялата дължина на една стена, преминавайки към друга, излизайки през коридора, а от там да обхване цялата сграда, свързвайки в себе си всичките й архитектурни особености.

Често специалистите в интериорния дизайн се сблъскват с проблематични пространства, където стенописът също може да се окаже добро и ефикасно решение.

Той може не просто да допълва недостатъци в архитектурен план, но и да превръща съществуващите дефекти в ефекти.

 

Tristan Eaton за Wynwood Arcade, LA

Снимки:  www.tristaneaton.com

 

Когато говорим за интериорния дизайн на търговски пространства, стенописът е чудесен инструмент да се подчертае сферата на съответната дейност, да се създаде приятна атмосфера, както и да се изгради разпознаваемост.

Сюжетните композициии и прецизните цветови съчетания в един стенопис могат не просто да забавляват и радват окото, но и да вдъхнат живот на пространството, както и да бъдат източник на вдъхновение за неговите ежедневни посетители.

Истината е, че изкуството е магия, която трудно би могла да бъде заместена със скъпи декоративни елементи или материали и не бива да подценяваме силата, която е заложена в ръката на един професионален художник, който твори със страст и прецизност.

 

James Jean за търговски обект на Prada   

снимки: www.jamesjean.com

 

Като артисти стремящи се към високи резултати, повечето интериорни дизайнери знаят, че избора на качествен художник може да бъде труден, тъй като е от значителна важност не само клиентите им да останат доволни, но и да могат гордо да сложат името си до завършения проект.

Не всеки професионален художник има необходимите познания и усет да вникне в дълбочина в един интериорен проект, да усети неговата емоция и неговия смисъл, за да създаде творба, която не просто да се впише добре на фона, но да бъде едно с цялото и да го обогатява.

Mari Shibuya & Leo Shallat за йога център в Сиател.

Интериор: Bohemian Studios

 

 

 

Sat.One за Academic High School ‘Kirchseeon’, Мюнхен

Снимки: Sat.One

 

В България има малцина стeнописци, които творят на световна класа и могат успешно да вземат участие в деликатните проекти на интериорния дизайн.

Ако в своя дом, офис, търговски обект или интериорен проект разполагате с просторна стена, която стои празно или просто има нужда от акцент, то вариантите да промените това са няколко:

или поставяте на нея картини, огледала, декоративни мазилки или друг тип декорации, или да се свържете с нашия екип за да изработим проект, чрез който да превърнем бялата стана в произведение на изкуството.

 

 

NASIMO за клуб “Хоризонт” Варна

Интериорен проект: Ина Дамянова

Снимки: inadamyanova.com

 

През годините сме имали честта да участваме в множество проекти на авторитетни дизайнери, като крайния резултат винаги е бил доказателство за успешната колаборация между смелите интериорни решения и съвременния стенопис.

През първата фаза на съвместна работа винаги преминаваме през изготвянето на предварителен проект, съобразен с всички изисквания за съдържание на композициите и цветови подбор, налагаме работните скици върху предоставените интериорни визуализации, и след одобрение преминаваме към екшън.

Повече за нашата дейност, както и порфолио с реализирани от нашия екип стенописни проекти ще откриете >ТУК<

За да се свържете с нас, моля, използвайте нашата КОНТАКТНА ФОРМА или позвънете на

+359 887 776 124 и с радост ще обсъдим Вашите идеи.

Направете запитване за проект

  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf.
  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.

FINE ART FACTORY – ОФИЦИАЛЕН ВИДЕО ТИЙЗЪР:

 

 

АБОНИРАЙТЕ ЗА НАШИЯ БЛОГ:

[mc4wp_3_form id=“1393″]